GYERMEKHÍD ALAPÍTVÁNY

A 2020-as esztendő  emberpróbáló eseményei és hírei között  örömmel olvasom a reklám újságokat is, mert találok  komoly értéket üzenő információkat is.

Az újság címét is megemlítem – bár ki tudja, hogy hányan nyitják ki és hol végződik a reklámújságok útja, sorsa.

Szuper Info Észak Buda- 2020. november 16., 47. hét, és saját szerkesztősége is bizonyítja, hogy 30 éve létező lapról van szó.

Ahogy közeledünk az év vége felé, egyre több helyen kérnek adományt segítő szándékú szervezetek, akár telefon vonalakon is a sérült gyermekeknek, az autizmussal élőknek, határon belüli és túli nagycsaládosoknak, de a Covid19 – járvány miatt most nem tárgyat, könyvet, ruhát, hanem pénzügyi adományt kérnek állami és egyházi szervek.

A Cikk, amelyre felfigyeltem, a Gyermekhíd Alapítványról szól.

Az állami gondozott gyerekeknek indul edukációs program.

Edukációs kampányt indít állami gondozott gyermekeknek a Gyermekhíd Alapítvány, amelyhez vállalatok támogatását kéri.

Az Útravalók -program részeként mások mellett, Zsiga Melinda, egykori állami gondozott kick-box bajnok közreműködésével indul a kurzus a járványhelyzet mentális kezelésére, emellett karriert támogató tanfolyam, életmentés valamint drogprevenció és szexuális edukáció is szerepel a programok között.

Az Alapítvány az akcióval arra szeretné felhívni a cégek figyelmét, hogy az állami gondozott gyermekek életében is nagy változást hozott a járványügyi helyzet, és most a szokásosnál is nagyobb szükség van a támogatásra.

A VÁSÁRY TAMÁS zongoraművész, a Nemzet Művésze által alapított Gyermekhíd Alapítvány kezdeményezéséhez egy külön erre a célra  létrehozott online platform a:

holnaphidja.gyermekhid.hu

honlapon lehet csatlakozni.

A cégek pénzbeli támogatás mellett saját program ötletekkel, tervekkel is hozzájárulhatnak az ALAPÍTVÁNY céljaihoz és örömmel várnak használt digitális eszközöket, laptopokat, tableteket, ugyanis  ezekből hiány van a gyermekotthonokban, s most a pandémiás helyzetben a gyermekeknek a mentorokkal való kapcsolattartáshoz szükségük van nagyfokú odafigyelésre, támogatásra.

Nagy sóhajjal és nehéz szívvel zárom az információt, tudva azt, hogy épp a Budapest II. Cseppkő utcai gyermekotthonról van szó,melynek támogatója Vásáry Tamás zongoraművész, s az intézménynek  látogatója voltam óvónőként sok évvel ezelőtt és emlékezem egykori óvodám, a Ganz Villamossági Művek Óvodája óvónőire, akik közül többen mentek oda dolgozni hihetetlen nagy odaadással, hittel, szeretettel, hivatástudattal.

***

Törött szárnyú lelkekért

Vásáry Tamás Alapítvány

2018.február 16-án rádiós műsorban hangzott el egy beszélgetés, melyben Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Nemzet Művésze és Joó Beatris (a neve valóban így írandó!) a 2017-ben létrehozott Alapítvány célját és eredményeit ismertette.

A 2011-13 között önkéntesekkel működő, de anyagilag alig támogatott Közel Hozzád! kezdeményezés célja a gondozás volt. Most az ezzel egybeolvadó Vásáry Tamás Alapítvány a hátrányos helyzetű, nehezen gyógyuló betegségekkel küzdő, fizikailag és érzelmi téren is gyenge gyermekekért dolgozik.

Vásáry Tamás visszaemlékezett ifjúságára, amikor Tóth Aladár rákérdezett:

  • Milyen volt az első 10 év életedben kedves Barátom?

Vásáry Tamás minden nehézségek, történelmi viszonyok közepette is úgy emlékezett, hogy nagyszerű, csodálatos, boldog gyermekkora volt és jó szülei voltak.

Tóth Aladár válaszát halljuk most a Rádióban:

  •  Ha valakinek traumatikus a gyermekkora, az törött szárnyú lélek lesz”.

Vásáry Tamás szerint:

  • Ha valakinek traumatikus a gyermekkora, az erős emberré válik. Lám, Beethoven is hasonló sorsú volt, de zenéje a mai napig segít az emberiségnek.

Vásáry Tamás tervei szerint a jótékonysági koncertek erős akaratú, gyógyulni akaró beteg gyermekekért szólnak majd, akik hősiesen viselik betegségüket, de meg fognak gyógyulni.

Vásáry Tamás atyai jó barátja Joó Árpád, annak leánya Joó Beatrix mentálhigiénés szakember végzi a felelős munkát mostantól, a korábbi kezdeményezés a Budapest. II.kerület, Cseppkő (utcai) Gyermekvárosban indult, és ott folytatódik, fejlesztő foglalkozások lesznek, nehéz életkezdésű, mostoha sorsú gyermekek között.

Már szervezetten dolgoznak, minőségi kapcsolatot hoznak létre gyermekekkel, az ott dolgozó gondozókkal, pedagógusokkal és terv szerint másutt is, az ország különböző pontjain.

Mostantól a fejlődési problémák feldolgozása lesz fontos, az ott felnövekvők képességeinek felismerése, támogatása, valamint egészségi szak ellátásuk biztosítása anyagi gondok nélkül.

Köszönet Vásáry Tamásnak lélek mentő és gyermek – embermentő tevékenységéért.

Harasztiné Bata Zsuzsanna ny. óvónő

Kapcsolódó cikkek

TUDÓSÍTÁS BALATON KATALIN TULIPÁNOS PROGRAM C. ELŐADÁSÁRÓL

2020.10.06-án délután egy órás előadást tartott – a járványügyi helyzet miatt számítógépen keresztül – Balatoni Katalin táncpedagógus a Győri Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében. Balatoni Katalin számos díjat kapott az oktatásügyben

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Jövőre minden eddiginél több forrás jut a tehetségeknekAdventi tehetségnaptárral zárja az évet a Nemzeti Tehetség ProgramA magyar tehetségek támogatására létrejött program jövőre is folytatódik,2021-ben 3,6 milliárd forintból tudják majd segíteni

KREATÍV ÖTLETEK GYEREKEKNEK

Jó szórakozást, örömteli együttlétet kívánunk! https://hu.pinterest.com/search/pins/?rs=srs&q=Kreat%C3%ADv+Feladatok+Gyerekeknek&source_id=ers_jasZvcnG&utm_campaign=recommended_searches&e_t=b23617dea6f34d30b8146f92ddf67f3c&utm_source=31&utm_medium=2031 https://www.google.com/search?q=kreat%C3%ADv+%C3%B6tletek+gyerekeknek&rlz=1C1GCEA_enHU846HU846&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiMhevUt-DqAhXhwosKHRqZA_8Q_AUoAXoECAwQAw&biw=1525&bih=723 https://hu.pinterest.com/bongyoro/k%C3%A9zm%C5%B1ves-%C3%B6tletek-gyerekeknek/ https://hu.pinterest.com/manokucko/kreat%C3%ADv-%C3%B6tletek-gyerekeknek/ https://mindy.hu/hu/kreativ-otletek/1/kreativ-otletek-gyerekeknek-es-gyerekekkel/61/kreativ-otletek-gyerekeknek https://www.otthon24.hu/40-kreativ-otlet-gyerekeknek/ https://www.acskonyvtar.hu/l/kreativ-otletek-gyerekeknek/ http://www.praktika.hu/egyutt_a_csalad/gyerekekkel_gyerekeknek/374_kreativ_otletek_gyerekeknek.html 60 SHARES Megosztás Facebook-on Tweet Follow us Share Share Share Share Share