CSODÁK PALOTÁJA?

Minden generációnak élmény, azontúl Élményközpont, ahol a tudást játszva lehet megszerezni, de Játszóház is, amely minden korosztálynak szórakoztató hely.

Oktatási intézmény is, melyben információkhoz jut és játékos módon tanulhat a

betérő gyermek és felnőtt, legyen akár óvodás és óvodapedagógus , vagy tanító és diák.

Tudományos centrum – ahol természettudományos ismereteket kaphat az érdeklődő.

Művelődési ház egyben, gazdag programokkal, és kulturális központ ovisoknak-kamaszoknak szülőknek- nagyszülőknek, baráti társaságoknak, pedagógusoknak.

A Csodák Palotájában Óbudán, küldetéstudattal várják a szervezők azokat, akikben ott van a kíváncsiság környezetük iránt, akik a természettudományokat akarják megismerni, élményként felfedezve a mai digitális világban a tapintható, szagolható, érezhető titkokat, a mai fizikai valóságában az összes érzékszervvel megtapasztalva azokat.

A Természet Műhelyében, az Égbolt fénye csodái láthatók, a Tudósok Csarnokában a nagy felfedezésekről lehet hallani és mágneses csodákról, bolygókról és különleges űrállomásokról valamint földönkívüli birodalmakról.

Ifjaknak azaz már 12 éven felülieknek a születés világáról lehet információt kapni, a genetikai sajátosságokról, DNS-ről, kendőzetlenül a biológiai meglepetésekről.(szülői kíséret szükséges)

Logikai információkra is szert tehet az érdeklődő olyan teremben, ahol kipróbálhatja reakcióját, vizuális memóriáját, figyelme és problémamegoldó képességeit, agyműködését, vizuális illuizióit.

Öveges professzorról elnevezett teremben látványos kísérletekben vehet részt a gyermek felnőtt kíséretében, kutatva az elektromosság titkát, a fagy birodalmát, a hőmérséklet különbségeket, halmaz állapotokat megfigyelve a tűzgömböket, fizikai és kémiai kísérleteket.

A Csodák Palotájában sokféle játéklehetőség van, benne asztalitenisz, asztalifoci, Filmeket lehet látni, melyek 3-5 perc alatt minden érzékszervre hatnak 3D-ben.

Családi kísérletezés és barkácsolás folyik kijelölt termekben.

Óvó és iskolai pedagógusoknak ajánlom. Kiváló célként és programként, tartalmas időtöltésre, saját csoportjukkal, tanítványaikkal.

Harasztiné Bata Zsuzsanna
nyugalmazott óvodapedagógus

Kapcsolódó cikkek

A KUNSZENTMÁRTONI KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK KÍNÁLATA HOGYAN ÉPÍTHETŐ BE AZ ÓVODAI NEVELÉSBE?

A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ önkormányzati intézmény, 2013. január 1-én alakult, a Helytörténeti Múzeum, a József Attila Könyvtár, a Szabó Gyula Művelődési Központ és a Deák utcai Óvodai Egység integrált

VEKERDY TAMÁS: HASZONTALAN DOLGOK

Mi hiányzik a gyermekeinknek ahhoz, hogy igazi gyermekkoruk, érzelmi biztonságot és egy egész életre tápláló emlékeket adó gyermekkoruk legyen? A haszontalan dolgok hiányoznak! A haszontalan együttlétek. Együttlétek valamelyik szülővel vagy

INTERJÚ VEKERDY TAMÁSSAL

Dr. Vekerdy Tamás, pszichológus Az óvoda nem arra való, hogy felkészítse a gyereket az iskolára Forrás: babaszoba.hu „Az óvoda arra való, hogy az óvodás korú gyerek számára a legkedvezőbb környezetet