BEMUTATKOZIK A PESTSZENLŐRINCI KEREKERDŐ ÓVODA ZÖLDIKE TAGÓVODÁJÁNAK A TEKNŐS CSOPORTJA

Kollégáimmal célunk, hogy az együttműködő, toleráns, kreatív kis személyiségeket segítsük kibontakozni, a tapasztalatok, és élményszerzési lehetőségek biztosításával, és az átélt közös élmények könnyítsék, hogy megtalálják helyüket a csoportban.

Csoport életkor szerinti megosztása:

  • 12 nagycsoportos korú (6-7 éves), akik közül hatan mennek iskolába,
  • 3 középsős korú (5 éves),
  • 10 kiscsoportos korú (3-4 éves).

A nevelést: Mernyikné Varga Ildikó dajka és  Blazsek Gáborbé pedagógiai asszisztens segíti.

A gyerekek nagyon szeretnek mesét hallgatni, bábozni, meséket kitalálni, mozogni, énekelni, kirándulni. Tartalmas játékaikat bátran bővítik fantáziájukkal. Az utóbbi időben a tündérek és a fiúk körében a katonázás a kedvenc téma, ami a meséikben, alkotásaikban is tükröződik.

Legutóbb nagy örömmel, és lelkesedéssel vágtak bele egy mese megalkotásába, és annak illusztrációjának elkészítésébe egy pályázat kapcsán. Örülnénk a sikeres elbírálásnak.

Natika (6 éves)egyike azoknak a gyerekeknek, aki élénk fantáziavilággal rendelkezik, és fejlett grafomotoros képessége lehetővé teszi, hogy papírra is vesse gondolatait.

Csodás rajzai társaira is inspiráló hatással vannak. Bátran használják a színeket és a különböző technikákat.

Adél 6 éves

Betti 6 éves

Ádám 6 éves

Nagyon sokat megyünk sétálni, vásárolni a piacra, több alkalommal volt lehetőségünk kirándulni a közeli erdőbe, pajtásaink otthonába (nyuszi, kacsa nézőbe), múzeumot látogatni (Természettudományi Múzeum). Utaztunk tömegközlekedéssel, és külön busszal is.

Hárs Joli fényképe.
Fotó:
Fotó:

Farkasné Hárs Jolán
Zöldike tagóvoda vezetője, a Teknős csoport óvodapedagógusa

Kapcsolódó cikkek

MÚZEUM, MINT JÁTSZÓTÉR ÓVODÁSOKNAK?

Gyerekként kevéssé szerettem múzeumba menni. Néhány éve még azt gondoltam, a múzeum szó hallatán, hogy az csakis régi, poros, unalmas hely lehet. Őszinte leszek: felnőttként nem is tettem be a

CSODÁK PALOTÁJA?

Minden generációnak élmény, azontúl Élményközpont, ahol a tudást játszva lehet megszerezni, de Játszóház is, amely minden korosztálynak szórakoztató hely. Oktatási intézmény is, melyben információkhoz jut és játékos módon tanulhat a

Észrevétlenül születnek a kis „művészek” Tatabányán

A Tatabányai Német Nemzetiségi Óvoda nevelőtestülete a német nemzetiségi hagyományok ápolása és a környezeti nevelés mellett, nagy hangsúlyt fektet a vizuális nevelés területeire, a rajzolásra, mintázásra, és a kézimunkára is.