BEMUTATKOZIK A PESTSZENLŐRINCI KEREKERDŐ ÓVODA ZÖLDIKE TAGÓVODÁJÁNAK A TEKNŐS CSOPORTJA

Kollégáimmal célunk, hogy az együttműködő, toleráns, kreatív kis személyiségeket segítsük kibontakozni, a tapasztalatok, és élményszerzési lehetőségek biztosításával, és az átélt közös élmények könnyítsék, hogy megtalálják helyüket a csoportban.

Csoport életkor szerinti megosztása:

  • 12 nagycsoportos korú (6-7 éves), akik közül hatan mennek iskolába,
  • 3 középsős korú (5 éves),
  • 10 kiscsoportos korú (3-4 éves).

A nevelést: Mernyikné Varga Ildikó dajka és  Blazsek Gáborbé pedagógiai asszisztens segíti.

A gyerekek nagyon szeretnek mesét hallgatni, bábozni, meséket kitalálni, mozogni, énekelni, kirándulni. Tartalmas játékaikat bátran bővítik fantáziájukkal. Az utóbbi időben a tündérek és a fiúk körében a katonázás a kedvenc téma, ami a meséikben, alkotásaikban is tükröződik.

Legutóbb nagy örömmel, és lelkesedéssel vágtak bele egy mese megalkotásába, és annak illusztrációjának elkészítésébe egy pályázat kapcsán. Örülnénk a sikeres elbírálásnak.

Natika (6 éves)egyike azoknak a gyerekeknek, aki élénk fantáziavilággal rendelkezik, és fejlett grafomotoros képessége lehetővé teszi, hogy papírra is vesse gondolatait.

Csodás rajzai társaira is inspiráló hatással vannak. Bátran használják a színeket és a különböző technikákat.

Adél 6 éves

Betti 6 éves

Ádám 6 éves

Nagyon sokat megyünk sétálni, vásárolni a piacra, több alkalommal volt lehetőségünk kirándulni a közeli erdőbe, pajtásaink otthonába (nyuszi, kacsa nézőbe), múzeumot látogatni (Természettudományi Múzeum). Utaztunk tömegközlekedéssel, és külön busszal is.

Hárs Joli fényképe.
Fotó:
Fotó:

Farkasné Hárs Jolán
Zöldike tagóvoda vezetője, a Teknős csoport óvodapedagógusa

Kapcsolódó cikkek

A BUDDHIZMUS 12 LEGFONTOSABB TANÍTÁSA AZ EMBERI KAPCSOLATOKRÓL

1. Ne érezd magad rosszul azért, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd magad kiváltságosnak, hogy te vagy elméjükben a gyertya, amely akkor gyullad fel,

INTERJÚ DR. PÁLFI SÁNDORRAL, A GYERMEKEKRE FÓKUSZÁLÓ KORAI NEVELÉS KÖTET SZERKESZTŐJÉVEL

Aki lejegyezte: Pivókné Gajdár Klára Európa Rádió Debrecen – 2019. Riporter Tóth Emese Pálfi Sándor a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara tanszékvezető főiskolai tanára. Megjelent egy könyv, egy tankönyv

TANÁCSOK, LINKEK SZÜLŐKNEK! I.

A nyár folyamán kéthetente frissülő honlapunkon – https://ovi-suli.hu/ – a home office munkát segítő további ötleteket, a szakmai fejlődést segítő cikkeket, verseket, meséket, híreket, tudósításokat találhattok. A linkek, a cikkek kapcsolódnak az aktualitásokhoz, hogy