Az Ovi-Suli.hu kiadója a Sprint Kft. © minden jog fenntartva

Hírek

Körmöci Katalin, az Óvodai Nevelés
című módszertani szaklap főszerkesztője


Számomra az Óvodai Nevelés szakmai folyóiratának főszerkesztői munkája és ezen honlap szakmai gondozása megtisztelő, de ugyanakkor úgy érzem, hogy a régebbi szakmai tapasztalataim következménye, vagy akár annak hozadéka.


Öröm, és egyben kihívás is ez a munka, mert fontos
az a vágyam, hogy az óvodás gyermek nevelésének mindennapjaiban a keletkező új, szakmai igényeket kielégítsem, de felemelőnek és fontosnak érzem az új igények születésében való inspiratív tevékenységet is.

Célom: „Az óvodás gyermekek mindenek felett álló érdekeinek érvényesítése”, és e cél elősegítése megtörténhessen
a lehető legtöbb vonatkozásban, - mind a szülők, mind az óvodapedagógusok, mind a gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára. Ezt szeretném szolgálni.


Amit vállalok az az, hogy örömmel, tiszta szívvel és felelősen fáradozok e cél érdekében. Tudom és hiszem, hogy a lap és
a honlap sikere közvetetten a gyermekek javára szolgál, s akkor elégedett lehetek. Van célom, elhivatott vagyok, így hát ez garancia, amiben a kedves Olvasók is reménykedhetnek.


Miből táplálkozik elhivatottságom, szakmai felelősségem?
Abból, hogy szerencsésnek mondhatom magam, mert:„Egy szabadságszerető hazában a tökéletes nevelés kötelesség!”/Gróf Széchenyi István/

Ezért:„Nem az új gondolatok megértése a nehéz,

hanem a régiektől való megszabadulás,

mert ezek behálózzák agyunk minden zugát…” /J.M.Keynes/


Hiszek abban, hogy ha megosztjuk vagy megvitatjuk a gondolatainkat, akkor tisztulnak, csiszolódnak, árnyaltabbá válnak tetteink, gondolataink, tudásunk, nevelői gyakorlatunk.

És ez maga a siker, - mind a gyakorló óvodapedagógus, mind a szülő sikere, akit ebbéli sikere bizonyosan az újabb és újabb jobbítás és siker felé terel, de főként az óvodáskorú gyermekek számára, akik az ilyen nevelők mellett átélhetik azt a pszichés légkört, amelyben testileg és lelkileg jól érzik magukat.


„A gyermek akkor fejlődik a legjobban, ha testileg és lelkileg jól érzi magát.”
Óvodapedagógiai kiadványaink megrendelhetőek ide kattintva!
Sorozatszerkesztő: Körmöci Katalin. Kiadó: Sprint Kft.